• Radno vrijeme

  Od 1. do 30. lipnja i od 1. do 30. rujna:
  Ponedjeljak – subota: od 9 do 21 sat
  Nedjeljom, blagdanima i državnim praznicima ne radimo.

  Od 1. srpnja do 31. kolovoza
  Ponedjeljak – nedjelja: od 10 do 22 sata

  Od 1. listopada do 31. svibnja:
  Ponedjeljak – petak: od 9 do 15 sati

  Subota: od 9 do 12 sati
  Blagdanima i državnim praznicima ne radimo.

  Muzej po dogovoru ili prema najavi otvara izložbeni prostor i izvan gore navedenog radnog vremena.

  Grupne posjete izvan radnog vremena potrebno je prethodno najaviti najmanje 5 dana ranije.

  Cijene ulaznica

  Odrasli: 30 kn
  Djeca do 7 godina: besplatno
  Učenici, studenti, umirovljenici: 20 kn
  Popust od 20% na grupe (min. 20 osoba)

  Ulaznice su besplatne za turističke vodiče i pratitelje organiziranih grupa, članove ICOM-a i muzejskih društava

  Audio vodič
  Engleski, njemački i talijanski
  Cijena jednokratnog korištenja vodiča – besplatno

  Stručno vodstvo

  Cijena (po grupi): 100 kn (uz najavu)

  Stručno vodstvo izvan Muzeja

  Cijena (po grupi) za razgled mjesta u pratnji stručnog osoblja Muzeja 200,00 kn

  Predškolska djeca: besplatno

Home / Aktivnosti / Osvojili smo Silletto nagradu 2018.!

Osvojili smo Silletto nagradu 2018.!

Ponosni i puni dojmova, oduševljenja i emocija, izašli smo na pozornicu u konferencijskoj sali i pred punim auditorijem Muzeja poljskih Židova prilikom dodjele nagrada EMYA proteklog vikenda u Varšavi preuzeli nagradu Silletto za najbolji ovogodišnji primjer muzeja u kategoriji Muzeji u zajednici.

Silletto nagrada posebna je nagrada Europskog muzejskog foruma, koja se dodjeljuje muzejima koji ostvaruju najuspješniji model suradnje s lokalnom zajednicom, prezentirajući identitet zajednice kroz stalni postav i aktivnosti, u svom radu vode se vizijom, predanošću i entuzijazmom, te uključuju različite skupine ljudi u edukativni rad – djecu, starije, a posebno se cijeni rad s volonterima.

U Varšavi smo se predstavili odmah prvog dana konferencije, u Panelu 1 – zamišljenom kao kombinacija prezentacija i diskusija o unaprijed određenoj temi. Naš Panel vodio je sudac EMYA-e, Marco Biscione koji nas je i posjetio lani  prilikom evaluacije naše prijave za nagradu. Ulaskom u uži krug natjecanja i prihvaćanjem naše nominacije u prosincu 2017. dobili smo i poziv za službenom prezentacijom našeg Muzeja u POLIN-u (Muzeju poljskih Židova).

Prezentacija se svojim glavnim dijelom odnosila na utjecaj i suradnju koju ostvarujemo s lokalnom zajednicom od početka – osnivanja Muzeja, pripreme postava kao i nebrojene aktivnosti koje su uslijedile nakon osnutka, a koje nikako ne bi mogle biti realizirane bez podrške cijelog mjesta. Naglasili smo kako smo ponosni na naše Betinjane i pomoć koju nam pružaju. Govorili smo o idejama koje imamo za budućnost, o Muzeju izvan zidova, te koliko će  realizacija tih ideja značiti za naše buduće aktivnosti. Predstavnici ostalih muzeja na konferenciji hvalili su naš rad tokom cijelog vremena provedenog u Varšavi što nam znači puno jer dolazi od strane posebno uspješnih i priznatih europskih muzeja. Vrijeme koje smo proveli tamo smatramo korisnim iz više razloga. Poslušali smo svako održano predavanje i upoznali se s radom drugih muzeja, njihovim idejama i projektima. Razgovarali smo i promovirali naš Muzej, podijelili daščice i promotivni materijal. Proveli smo predivno vrijeme s kolegicama iz Muzeja vučedolske kulture – Mirelom Hutinec i Mirnom Šuljug, te provodili  slobodno vrijeme razgledavajući grad.

Skulpturu Silletto čuvamo u našem Muzeju do slijedeće konferencije, dogodine u Ženevi, kad ćemo je predati novom dobitniku uz kratki osvrt o tome koliko nam je značilo osvajanje priznanja EMF-a.

Primili smo brojne čestitke i zahvale po povratku u Betinu. Pred nama je mnogo posla, a svima se zahvaljujemo na podršci i lijepim željama!